Relatie therapie Print   

"Op weg naar een meer Volwassen Relatie"

Als het niet lekker loopt in een relatie, zijn we soms geneigd naar de ander te wijzen over wat hij/zij niet goed doet. Twee mensen worden tot elkaar aangetrokken door dat wat hen raakt in die ander. Na de verliefdheid blijkt dat we op veel vlakken behoorlijk verschillend zijn. De reactiepatronen, (heftig tegenover teruggetrokken), hoe we denken en omgaan met opvoeding, geld, huishouden, werk, ... over alles lijken we de strijd aan te gaan. Opeens is er veel minder begrip en geduld voor elkaar. De frustraties die daaruit voortkomen vragen voortdurend van ons om verder te kijken, nieuwe inzichten, nieuwe ideeën toe te laten in onszelf. We kunnen immers veel van elkaar  leren, als we nieuwsgierig worden naar de werkelijke behoeften van ander.

 

We werken met gesprekken, praktische oefeningen en huiswerkopdrachten. De nodige inzet van beide partners wordt hierbij verwacht.
Tijdens de sessies hebben beide partners de mogelijkheid om patronen zichtbaar te krijgen, gevoelens weer te kunnen laten stromen en nieuwe stappen te zetten. Zodat er op een meer open en positievere manier verder gegaan kan worden. Het kan nodig zijn dat elk van de partners ook individueel even aan het werk gaat.